Ahjus küpsetatud bataat

29 mai

Inglisekeelsel toidublogimaastikul on paljude roogade koostisosaks sweet potato ehk eesti keeles bataat (maguskartul)

Vaatamata sellele, et tema nimetuses on sõna kartul, pole ta siiski kartulile sugulane, vaid kuulub kassitapuliste sugukonda ja on kellukakujuliste õitega (allikas).

Miks bataati süüa? Bataat sisaldab lisaks rohkesti A ja C vitamiini, vaske ja palju teisi kasulikke aineid. Seda on võimalik kasutada nii soolastes kui ka magusates roogades.

Ma olen seda kummalist juurikat küll varem proovinud, aga nüüd tuli mõte katsetada ka ühte eriti populaarset valmistamisviisi – küpsetada bataati ahjus.

Järgisin seda retsepti siin (sweet potato wedges).

Mis ma oskan öelda? Eks maitse vajab natuke harjumist, aga mulle meeldis. Teen kindlasti teinekordki. :)

Kes on bataati proovinud? Oskate mõnda head retsepti soovitada?

3 Responses to “Ahjus küpsetatud bataat”

  1. P. 29/05/2012 at 19:46 #

    Hakkasin juba mõtlema, et mis see bataat on, pole varem kuulnud, kuid tõesti, sweet potato on vägagi tuttav nimetus. Ma olin arvamuse juures, et kui seda kartuli asemel kasutatakse, siis maitsel vist suurt vahet pole, aga tundub, et siiski on. Tuleb proovida, eks hakkan seda nüüd poest otsima. :)

  2. Inga 04/06/2012 at 09:03 #

    Mina kasutan maguskartulit päris usinalt. Kasutan seda nagu iga teist juurikat. Näiteks teen juurviljadest sellised tükid nagu sinul siin pildil (võtan mida on, näiteks kartul, porgand, maguskartul, brokoli, lillkapsas, zucchini, porrulauk), peale natuke õli ja soola ning röstin ahjus ära. Kui kasutada korraga paljusid erinevaid juurvilju, siis tuleb arvestada, et neil võib erinev küpsemise aeg olla. Maguskartul ei valmi sama kaua kui näiteks tavaline kartul või porgand, vaid kiiremini. Järelikult võib selle veidi hiljem ahju teiste juurviljade peale visata.

    Väga lahe blogi on sul muide!

    • Heidi 04/06/2012 at 16:20 #

      Väga hea idee! Aitäh! :)

Lisa kommentaar


+ 9 = kuusteist